ေရခဲမုန္႔မ်ား အရည္မေပ်ာ္ဘဲ ၾကာရွည္ခံရန္ အတြက္ ျပဳလုပ္ ႏိုင္မည့္ အသားဓာတ္ တစ္မ်ဳိးကုိ သိပၸံပညာရွင္မ်ား ရွာေဖြေတြ႕ရိွ လိုက္ၿပီ ျဖစ္ သည္။ ယင္းအသားဓာတ္ မွာ ဂ်ပန္႐ိုးရာ နံနက္ခင္း စာတစ္ခုျဖစ္သည့္ ‘Natto’ အမည္ ရ အစားအစာထဲတြင္ ပါဝင္ေသာ ဓာတ္ တစ္မ်ဳိးျဖစ္ၿပီး ၄င္းက ေရခဲ မုန္႔တြင္ ပါရိွသည့္ ေရႏွင့္အဆီ ဓာတ္မ်ားကုိ ေလထဲတြင္ ဓာတ္ျပဳ ကာ ေအးခဲေနေစမည္ ျဖစ္သည္ဟု ဆုိ သည္။
ယင္းအသားဓာတ္ကို ေရခဲ မုန္႔တြင္ ေပါင္းစပ္ ထည့္သြင္းလိုက္ ပါက အဆုိပါ ေရခဲမုန္႔မွာ ပံုမပ်က္ ဘဲ တာရွည္ ခံမည္ျဖစ္ေၾကာင္း ကုိ အီဒင္ဘာ့ခ်္ တကၠသိုလ္ႏွင့္ ဒန္ဒီး တကၠသိုလ္ တုိ႔မွ သုေတသန ျပဳလုပ္ သူမ်ားက ရွာေဖြေတြ႕ရိွ ခဲ့ျခင္းျဖစ္ သည္။
ထို႔ျပင္ အဆုိပါ အသားဓာတ္ပါ ေရခဲမုန္႔သည္ အခ်ဳိပဲြမ်ားတြင္ အနည္းဆံုးေသာ ကယ္လိုရီ ဓာတ္ျဖင့္ စားသံုးသူမ်ား အတြက္ အက်ဳိးျဖစ္ ေစ မည္ ျဖစ္သည္။
ထို႔ေၾကာင့္ ပညာရွင္မ်ား အေနျဖင့္ အသားဓာတ္ ျဖည့္တင္း ထားသည့္ ေရခဲမုန္႔ မ်ားကုိ ေနာင္ လာမည့္ သံုးႏွစ္မွ ငါးႏွစ္အ တြင္း ေစ်းကြက္ အတြင္း သို႔ ထုတ္လုပ္ျဖန္႔ ျဖဴးေရာင္းခ်ႏုိင္ ရန္ ေမွ်ာ္လင့္လ်က္ ရိွသည္။
Natto ဟု အမည္ရသည့္ ယင္း ဂ်ပန္အစားအစာ မွာ ပဲပိစပ္ ကို ကေဇာ္ေဖာက္ထားျခင္း ျဖစ္ၿပီး ယင္းအား ထမင္းႏွင့္ တဲြဖက္ စား ေလ့ ရိွသည္။ ၄င္းတြင္ အသား ဓာတ္ျမင့္မားစြာ ပါဝင္ၿပီး ေစးကပ္ ေသာ အမွ်င္သဏၭာန္ မ်ားလည္း ရိွ ကာ ပ်စ္ႏွစ္၍ ဒိန္ခဲကဲ့ သို႔ အနံ႔ ရိွ သည္။ ယင္းတြင္ ပါသည့္ ပဲပိစပ္ မွ အဆုိပါ အသားဓာတ္ ကို ရရိွ ေစျခင္း ျဖစ္ၿပီး ယင္းအသားဓာတ္ က ေရခဲမုန္႔ စားသံုးသူမ်ား အား ႏွစ္သက္မႈ ကို ရရိွေစမည္ဟု ဆုိ သည္။
ထို႔ျပင္ အဆုိပါအက်ဳိးဆက္ ေၾကာင့္ ေရခဲမုန္႔မ်ားအား တစ္ ေနရာမွ တစ္ေနရာသို႔ သယ္ယူပို႔ ေဆာင္ၾကရာတြင္ အဆင္ေျပႏုိင္ မည္ျဖစ္ၿပီး အပူခ်ိန္အနိမ့္ေအာက္ တြင္ အရည္ေပ်ာ္ႏုိင္မည့္ ကိစၥမွ ေလ်ာ့နည္းသြားေတာ့မည္လည္း ျဖစ္သည္။
KTZO
Ref: DailyMail
http://popularmyanmar.com/afpopular/archives/4658
Post a Comment