0


အဆိုပါေရာဂါကို ေဆးသိပံၸနည္းအရ ခိုင္လံုတဲ့အေျဖမထုတ္ႏိုင္ေသာ္လည္း တိရစာၦန္အဆီ လြန္ကဲစြာစားသံုးသူမ်ား၊ မ်ဳိးရိုးစဥ္ဆက္ ထိုကင္ဆာရွိသူမ်ား၊ အစာအာဟာရခ်ဳိ႕တဲ့သူမ်ား စသူတို႔မွာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ပိုမ်ားေၾကာင္း သိရပါတယ္။
ေရာဂါလကၡဏာမ်ားအေနျဖင့္ သုတ္ရည္ဂလင္း သိသိသာသာႀကီးထြားလာျခင္း၊ ဆီးသြားသည့္အခါ အားမရျဖစ္ျခင္း၊ ျပတ္ေတာင္း ျပတ္ေတာင္းျဖင့္ ဆီးသြားရခက္ျခင္း၊ မၾကာခဏဆီးသြားၿပီး အထူးသျဖင့္ ညဘက္မွာ ပိုသြားျခင္း၊ ဆီးသြားစဥ္ နာက်င္ျခင္း၊ သုတ္ရည္ထဲ ေသြးပါျခင္း၊ တင္ပါးႏွင့္ တင္ပါးဆံုရိုးတို႔တြင္ တဆစ္ဆစ္နာက်င္ျခင္း၊ ဆီးထဲေသြးပါျခင္း စသည္တို႔ ျဖစ္ေပၚတတ္သည္ သိရသည္။
၎ကင္ဆာေရာဂါကို ေလ်ာ့ပါးသက္သာေစႏိုင္မည့္ အစားအေသာက္မ်ားမွာ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ပန္းေဂၚဖီ(အျဖဴ)၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဖရဲသီး၊ ပင္လယ္စာ၊ ဂ်ဳံႏွင့္ ဂ်ဴံထြက္ပစၥည္းမ်ား၊ ဆန္လံုးညိဳႏွင့္ ေကြကာအုတ္ စသည္တို႔ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

ေအးခ်မ္းမြန္ Credit To > The Mirror Daily https://www.facebook.com/excellencemedia

Post a Comment

 
Top