0

ဒီကခ်င္ထမင္းေထာင္းေလးကို Fingerfood Garden ပိုင္ရွင္ညီမက
ကြၽန္မကိုသင္ ေပးတာပါ။ စားလို႔လည္းေကာင္းၿပီး
တန္ဖိုးထားစရာ ႐ိုးရာအစားအစာျဖစ္လို႔ မျခြင္းမခ်န္ဘဲေျပာျပတဲ့ ညီမကို
အလြန္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။ လြယ္ကူၿပီး စားေကာင္းတဲ့
ကခ်င္တိုင္းရင္းသားတို႔ရဲ႕ ထမင္းေထာင္းေလး ဘယ္လိုလုပ္လဲၾကည့္ရေအာင္ . . . ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
........................
• ဆတ္သားေျခာက္ - အနည္းငယ္
• ထမင္း - ၁ ပြဲစာ
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁ ေတာင္႔
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၂ ေတာင့္
• ပဲပုပ္ေျခာက္ - အနည္းငယ္
• သံပရာသီး - ၁ စိတ္
• ထမင္း - ၁ ပြဲစာ
• ဆား - အနည္းငယ္
• အရသာမႈန္႔ - အခ်ိဳဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ဖက္ဖယ္ရြက္၊ ပင္စိမ္း၊ နံနံပင္

ျပဳလုပ္နည္း
...............
ဆတ္သားေျခာက္ကို ဆီစိမ္းဆမ္းၿပီးနယ္ေပးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႔ကို ေၾကညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားၿပီး
ဆတ္သား ေျခာက္ေလးမ်ားပါ ေရာ ေထာင္းပါ။ ညက္ေနပါေစ။
နံနံပင္၊ ဖက္ဖယ္ရြက္၊ ပင္စိမ္းတို႔ကို ေရာေထာင္းၿပီး ညက္ၿပီဆိုရင္
ထမင္း၊ ပဲပုပ္ေျခာက္တို႔ကို ထပ္ထည့္ကာ ေထာင္းေပးပါ။
အရသာမႈန္႔၊ ဆားတို႔ကိုကိုေရာပါ။ သံပရာ ရည္ကို ၁ ဇြန္းခန္႔ထည့္ၿပီး
ထမင္းဆုပ္လုံးေလးမ်ား လက္ တစ္ဆုပ္စာစီ လုံးပါ။ ဂ်ဴးျမစ္၊
သခြားသီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ျဖင့္ တြဲဖက္စားသုံးႏိုင္ပါၿပီ။

...............................................................................
Htet Family's Creation

Aye Chan Mon# Credit To :FOOD Magazine
မိတ္ေဆြဒီလင္႔ https://www.facebook.com/excellencemediaကလစ္ေလးတခ်က္ႏွိပ္လိုက္ရုံျဖင္႔ သတင္းအစုံကို ဖတ္ရမွာပါ ႏိုပ္ဘို႔မေမ႔နဲ႔ေနာ္
1

Post a Comment

 
Top