အစားအစာမွာ ပါဝင္တဲ့ အခ်ဳိရည္ နဲ႔ သၾကားေတြေၾကာင့္ ေက်ာက္ကပ္ေပၚမွာ အက်ဳိး ဆုတ္ယုတ္ႏုိင္ေၾကာင္း ေလ့ လာမႈ အသစ္ႏွစ္ခုအရ ေတြ႕ရွိထားပါ တယ္။ ဂ်ပန္မွာ ျပဳလုပ္တဲ့ ေလ့လာမႈအ သစ္တစ္ခု အရ တစ္ေန႔ကို အနည္းဆံုး အခ်ဳိရည္ ႏွစ္ခြက္ေသာက္သူေတြဟာ ဆီးထဲမွာ ပ႐ုိတင္းပါဝင္မႈ မ်ားတာနဲ႔ ဆက္ စပ္ေနေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ဆီးထဲ မွာ ပ႐ုိတင္းပါဝင္မႈ မ်ားတာဟာ ေက်ာက္ ကပ္အလုပ္ မလုပ္ႏုိင္တာရဲ႕ လကၡဏာ တစ္ခုပါလုိ႔ ဆုိပါတယ္။
တျခားႏုိင္ငံက ေလ့လာမႈတစ္ခုအ ရလည္း ႂကြက္ေတြမွာ ဖ႐ူတုိ႔စ္ေခၚတဲ့ သစ္သီးမွ ရရွိတဲ့အခ်ဳိဓာတ္ကို ပမာဏ အသင့္အတင့္ ရရွိပါက ဆားညီၫြတ္မႈ ကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးတဲ့ ပ႐ိုတင္း တစ္မ်ဳိးျဖစ္ တဲ့ Angiotensin II အေပၚ ေက်ာက္ ကပ္ရဲ႕ Sensitivity ပိုမုိ မ်ားျပားလာ တယ္လုိ႔ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေက်ာက္ကပ္ အတြင္းမွ ဆဲလ္ေတြက ဆားေတြကို စုပ္ယူမႈ ပိုမ်ားလာၿပီး ေက်ာက္ ကပ္ ထိခုိက္လာပါတယ္။ အခ်ဳိရည္ အျဖစ္ အသံုးျပဳတဲ့ High Frutose Corn Syrup ေတြကို မ်ားမ်ား အသံုးျပဳရင္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ၊ အဝ လြန္တာ၊ ေသြးတုိးေရာဂါနဲ႔ ေက်ာက္ကပ္ ပ်က္စီးတာေတြနဲ႔ ဆက္စပ္ေနတယ္လို႔ သိရပါတယ္။
By Good Health
ေအးခ်မ္းမြန္ Credit To >New Myanmar News < Thankhttps://www.facebook.com/excellencemedia
Post a Comment