0


ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ အမ်ဳိးသမီးေတြနဲ႔ ကေလးငယ္ေတြအတြက္ ငါးမွာ ပါဝင္တဲ့ မာက်ဴရီ (ဦးေႏွာက္ႏွင့္ အာရုံေၾကာ ထိခိုက္ေစတဲ့အဆိပ္) အႏၱရာယ္ရိွေၾကာင္းကို သင္ၾကားဖူးမွာပါ။ ဒါေပမယ့္ သင္ဟာ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ေနတဲ့သူ၊ ကေလးႏို႔တိုက္ေနတဲ့သူ သို႔မဟုတ္ မၾကာခင္ကေလးယူမယ့္သူ ျဖစ္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ ငါးအသား ဘယ္ေလာက္အခ်ဳိးအဆထိ စားသုံးသင့္လဲဆိုတာ သိထားသင့္ပါတယ္

မာက်ဴရီပါဝင္ႏႈန္းမ်ားျပီး ကိုယ္ဝန္ေဆာင္မိခင္ေတြအေနနဲ႔ ဆက္ျပီး ေရွာင္သင့္တဲ့ ငါးအမ်ဳိးအစား ၅ မ်ဳိးမွာ tilefish၊ ငါးမန္း၊ ႏႈတ္ခမ္းဓါးကဲ့သို႔ ခြ်န္ထက္တဲ့ငါး (swordfish) နဲ႔ အေရခြံပါးတဲ့ ငါး(King Mackerel) စတဲ့ ငါးေတြျဖစ္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္မိခင္ေတြအေနနဲ႔ တစ္ပတ္မွာ တူနာငါး ၆ ေအာင္စထက္ မစားသုံးသင့္ပါဘူး။ ေခ်ာင္း၊ အင္းအိုင္ေတြကေန ဖမ္းထားတဲ့ ငါးစားသုံးျခင္းကိုေတာ့ သတိထားရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ေရေနသတၱဝါေတြ စားသုံးျခင္း သီးသန္႔အၾကံေပးသူနဲ႔ မေဆြးေႏြးဖူးဘူးဆုိရင္ သင့္အေနနဲ႔ တစ္ပတ္မွာ ငါး ၆ေအာင္စသာ စားသုံးဖို႔ ကန္႔သတ္ထားသင့္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ငါးေျခာက္၊ ငါးကင္ေတြမွာ မ်က္စိနဲ႔ မျမင္ႏိုင္တဲ့ ေရာဂါပိုးေတြ ပါဝင္ႏိုင္တဲ့အတြက္ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္မိခင္ေတြနဲ႔ အရြယ္မေရာက္ေသးတဲ့ ကေလးငယ္ေတြ စားသုံးရန္ မသင့္ေလ်ာ္ပါဘူး။

ကိုယ္ဝန္ေဆာင္အမ်ဳိးသမီးေတြ စားသုံးရန္ သင့္ေတာ္ျပီး မာက်ဴရီအနည္းငယ္သာ ပါဝင္တဲ့ အသားေတြကေတာ့ ပင္လယ္ငါးၾကီး၊ ပုဇြန္တုတ္ၾကီးမ်ား၊ တူနာငါး၊ ငါးခူ နွင့္ ဆယ္မြန္ငါးတို႔ျဖစ္ၿပီး ဒီငါးေတြကို သင့္ေတာ္သလို စားသုံးႏိုင္ပါတယ္။

Ref:.womenshealthmag.com

Aye Chan Mon Credit To: http://www.trend.com.mm/
http://www.ayechanmon-news1.com/

Post a Comment

 
Top