သင္ရဲ႕ ထမင္း ပန္းကန္ထဲမွာ သက္တံံေရာင္ အစားအစာေတြ ရွိေနတာဟာ ႏုပ်ဳိ က်န္းမာ ေစတာေၾကာင့္ သင့္ပန္းကန္ထဲမွာ အနီေရာင္၊ လိေမၼာ္ေရာင္၊ အဝါေရာင္၊ အစိမ္းေရာင္၊ အျဖဴေရာင္နဲ႔ အျပာေရာင္ရွိတဲ့ အစားအေသာက္ေတြ ပါဝင္ သင့္ပါတယ္။
အနီေရာင္
အရသာရွိတဲ့ အနီေရာင္ အစားအေသာက္ ေတြကို စားေပးတဲ့အခါ အနီေရာင္ အသီးအႏွံနဲ႔ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ေတြမွာ အင္သိုဆိုင္ယာနင္ ပါဝင္ေနတာ ေၾကာင့္ ဆဲလ္ေတြရဲ႕ ထိခိုက္ ပ်က္စီးမႈကို အကာအကြယ္ ေပးႏိုင္ပါတယ္။ အနီေရာင္ရွိတဲ့ အစားအစာေတြကေတာ့ စေတာ္ဘယ္ရီသီး၊ အနီေရာင္ ပန္းသီးနဲ႔ င႐ုတ္သီး အနီ၊ သလဲေစ့ စတာေတြပဲ ျဖစ္ၾကပါတယ္။ ဆီးက်ိတ္ ကင္ဆာကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ၿပီး ႏွလံုးကိုလည္း က်န္းမာေစပါတယ္။
လိေမၼာ္ေရာင္ႏွင့္ အဝါေရာင္
ေရႊဖ႐ံုသီးနဲ႔ ကန္စြန္းဥတို႔လို အဝါေရာင္နဲ႔ လိေမၼာ္ေရာင္ ရွိတဲ့ အစား အစာေတြကို စားေပးရင္ အျမင္အာ႐ံုကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး ခုခံစြမ္းအား စနစ္ကို တိုးျမင့္ေစပါတယ္။ အဝါေရာင္ အသီးအႏွံေတြထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ ဘီတာ ကယ္႐ိုတင္းေတြဟာ ခႏၶာကိုယ္ထဲ ေရာက္တဲ့အခါမွာ ဗီတာမင္ေအ အျဖစ္ ေျပာင္းသြားတာေၾကာင့္ ကင္ဆာ ေရာဂါနဲ႔ ႏွလံုးေရာဂါ အႏၲရာယ္ကို ေလ်ာ့က် ေစပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ခ်ဥ္တဲ့ အသီးအႏွံေတြမွာ ဗီတာမင္စီနဲ႔ ေဖာလိတ္ဓာတ္လည္း ပါဝင္ေနတာေၾကာင့္ ဖရီးရယ္ဒီ ကယ္ေတြကို ကင္းေဝးေစၿပီး ခုခံစြမ္းအား စနစ္ကို ေကာင္းမြန္ ေစပါတယ္။
အျပာေရာင္၊ ခရမ္းေရာင္ႏွင့္ အနက္ေရာင္
အစိမ္းေရာင္
အစိမ္းေရာင္ အစားအစာထဲမွာ ပါတဲ့ ကလို႐ိုဖီးေတြဟာ ေသြးဆဲလ္ ထုတ္လုပ္မႈ အားေကာင္း ေစၿပီး ေသြးလွည့္ပတ္မႈကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ အစိမ္းေရာင္ အစားအစာ ေတြထဲမွာ လူတင္ဓာတ္ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အတြင္းတိမ္ေရာဂါ အႏၲရာယ္နဲ႔ အသက္ႀကီးတာေၾကာင့္ ျဖစ္တဲ့ မက္ကူလာ ယိုယြင္း ပ်က္စီးတာကို ေလ်ာ့က် ေစႏိုင္ပါတယ္။ အစိမ္းေရာင္ အစား အစာေတြ ကေတာ့ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ ဟင္းႏုနယ္ရြက္၊ ရြက္လိပ္ေဂၚဖီထုပ္ စတာေတြပဲ ျဖစ္ၾကပါတယ္။ အျဖဴေရာင္ သစ္ေတာ္သီး၊ အခြံမာသီးနဲ႔ သီဟိုဠ္ေစ့လို အေစ့အဆန္ေတြမွာ အန္သို ဆိုင္ယာနင္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေသြးဖိအားကို ထိန္းညႇိေပးၿပီး ေသြးတြင္း ကိုလက္စထေရာ ပမာဏကို ေလ်ာ့က် ေစပါတယ္။
အျဖဴေရာင္
ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ထဲမွာလည္း ကြာဆီတင္ဓာတ္ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေရာင္ရမ္းမႈ ေလ်ာ့က် ေစကာ ႏွလံုးေသြးေၾကာ စနစ္ကို က်န္းမာေစပါတယ္။ ပဲပိစပ္၊ အျဖဴေရာင္ပဲ၊ ဘာလီေစ့နဲ႔ ထမင္းေတြဟာလည္း သင္စားသင့္တဲ့ အျဖဴေရာင္ အစားအစာေတြပဲ ျဖစ္ၾကပါတယ္။
ၾကယ္စင္
Aye Chan Mon Credit To: ျမ၀တီ
http://www.ayechanmon-news1.com/
Post a Comment