ACM Re-Post 25-5-2014
ေျမထဲပင္လယ္ ေဒသဓာတ္စာ၏ လွ်ဳိ႕၀ွက္ခ်က္ကို ယင္းေဒသဓေလ့အသီးအရြက္သုပ္တြင္ ေတြ႕ႏိုင္သည္ဟု ေျပာရမည္ပင္ျဖစ္သည္။
သံလြင္ဆီတြင္ ပါ၀င္ေသာ လူမ်ားႏွင့္သင့္ေလ်ာ္သည့္အဆီကို ဟင္းရြက္စိမ္းမ်ား၊ အျခားဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားျဖင့္ တဲြ၍ စားသံုးပါက ေသြးတိုးျခင္းကို ေလ်ာ့က်ေစႏိုင္ေသာ ေအာ္ဂဲနစ္အက္စစ္တစ္မ်ဳိးကို ခႏၶာကိုယ္တြင္းျဖစ္ေပၚေစသည္ဟု သိပၸံပညာရွင္မ်ားက ေျပာသည္။ ယင္းဖက္တီးအက္စစ္က ေသြးတိုးျခင္းကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးသည္။
ႏိုက္ထရိတ္ႏွင့္ ႏိုက္ထ႐ိုက္အက္စစ္မ်ား အျပည့္ပါ၀င္ေသာ ေဒါက္ခြရြက္၊ တ႐ုတ္နံနံႀကီးႏွင့္ မုန္လာဥတို႔ကို ေထာပတ္သီး၊ အခံြမာသီးႏွင့္ က်န္းမာေစေသာ အဆီမ်ားပါ၀င္သည့္ သံလြင္ဆီႏွင့္တဲြ၍ စားသံုးျခင္းျဖင့္ ကိုယ္ခႏၶာအတြင္း ယင္းႏိုက္ထ႐ိုဖက္တီးအက္စစ္မ်ားကို ျဖစ္ေပၚေစသည္။
အရည္အေသြးျမင့္ သံလြင္ဆီ (သို႔မဟုတ္) အခံြမာသီးမ်ားကိုျဖည့္စြက္စားသံုးျခင္းျဖင့္ ေလျဖတ္ျခင္း၊ ႏွလံုးေရာဂါျဖင့္ ႏွလံုးလုပ္ေဆာင္ခ်က္ပ်က္ယြင္းျခင္းတို႔ကဲ့သို႔ ႏွလံုးေသြးေၾကာဆိုင္ရာ ျပႆနာမ်ား ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္ေၾကာင္း သိပၸံပညာရွင္မ်ား၏ ယခင္ေလ့လာမႈက ေဖာ္ျပခဲ့ၿပီးျဖစ္သည္။
ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား၊ ငါး၊ ႏွံစားသီးႏွံ၊ ၀ိုင္နီႏွင့္ အဆီပါေသာ အခံြမာသီးႏွင့္ ဆီမ်ားပါ၀င္သည့္ ေျမထဲပင္လယ္ဓာတ္စာကို စားသံုးျခင္းျဖင့္ က်န္းမာေရးအက်ဳိးေက်းဇူးမ်ားရွိေၾကာင္း ကြၽမ္းက်င္သူအမ်ားစုက သေဘာတူေထာက္ခံခဲ့ၾကေသာ္လည္း မည္သည့္အတြက္ေၾကာင့္ (သို႔မဟုတ္) မည္သို႔ အက်ဳိးရွိေစသည္ဆိုျခင္းကို ယခင္က ေလ့လာေတြ႕ရွိမႈနည္းပါးခဲ့သည္။ —Ref: Internet
ACM Credit To: : 7Day News Journal
မိတ္ေဆြ-ဒီလင္႔ ၂ ခုကို Click ႏွိပ္ရုံျဖင္႔သတင္းအစုံကိုဖတ္ႏိုင္ပါသည္။
https://www.facebook.com/excellencemedia
http://www.ayechanmon-news1.com/
Post a Comment