0

Photo: အနီေရာင္ပာင္းအႏွစ္ (Red Curry Paste )

ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္နီ....................၂၀ ေတာင့္
စပါးလင္..........................................၃ ေခ်ာင္း
ပဒဲေကာ..........................................၁ တက္( ႏုပ္ႏုပ္စင္း)
ၾကက္သြန္နီ.......................................၂ လုံး(ႏုပ္ႏုပ္စင္း)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ......................................၁၅ တက္(ႏုပ္ႏုပ္စင္း)
ေရွာက္ဘီလူးသီးအခြံ............................တစ္ၿခမ္း (ႏုပ္ႏုပ္စင္း)
နံနံေစ့..............................................၂ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ဇီယာေစ့............................................၁ ဇြန္း (.............။........)
ငါးပိစိမ္းစား........................................၁ ဇြန္း (............။.........)
ဆား.................................................၁ ဇြန္း ( ထမင္းစားဇြန္း)

ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္ကိုသုံးရာမွာအပြၾကီးမ်ိဳးလည္းမပာုတ္၊အရမ္းစပ္တဲ့အ
ေသးမ်ိဳးေတြလည္းမပာုတ္ပဲ..အေရာင္လွတဲ့ပြရွည္ရွည္အေတာင့္မ်ိဳးကိုေရြး
ခ်ယ္ပါ။

ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္ေတြကို..အညွာၿဖတ္ ၊ ထက္၀က္ပိုင္းၿပီးအစ့မ်ားသန္.စင္
ေအာင္ဖယ္ရွားကာ..ေရေႏြးစိမ္ပါ...။ၿပီးေတာ့ေရညွစ္ထုတ္ပါ..။

နံနံေစ့ႏွင့္ဇီယာေစ့တို.ကိုမီးေအးေအးနဲ.ေလွာ္ပါ။

က်န္အရာမ်ားကို ႏုပ္ႏုပ္စင္းပါ..။

ၾကိတ္စက္ၿဖင့္ညွက္ေနေအာင္ၾကိတ္( သို.) ငရုတ္ဆုံမွာညွက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ..။

photo...google search
ထိုင္းပာင္းပြဲခ်က္နည္းေတြမွာအမ်ားဆုံးအသုံးၿပဳရတဲ့အနီေရာင္ပာင္းအႏွစ္
ကိုေဖာ္ၿပေပးလိုက္ပါတယ္..။တစ္ခါတရံမွ..စားသုံးခ်င္တယ္ဆိုရင္လည္း..
Ready to Use အထုပ္ငယ္ေလးမ်ားကို စူပါမားကတ္မ်ားမွာလြယ္လင့္တကူ
၀ယ္ယူရရိွႏိူင္ပါတယ္...။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

ေအးခ်မ္းမြန္ Credit To > Mandalay Media Group<Thanks
https://www.facebook.com/excellencemedia

ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္နီ....................၂၀ ေတာင့္
စပါးလင္..........................................၃ ေခ်ာင္း
ပဒဲေကာ..........................................၁ တက္( ႏုပ္ႏုပ္စင္း)
ၾကက္သြန္နီ.......................................၂ လုံး(ႏုပ္ႏုပ္စင္း)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ......................................၁၅ တက္(ႏုပ္ႏုပ္စင္း)
ေရွာက္ဘီလူးသီးအခြံ............................တစ္ၿခမ္း (ႏုပ္ႏုပ္စင္း)
နံနံေစ့..............................................၂ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ဇီယာေစ့............................................၁ ဇြန္း (.............။........)
ငါးပိစိမ္းစား........................................၁ ဇြန္း (............။.........)
ဆား.................................................၁ ဇြန္း ( ထမင္းစားဇြန္း)

ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္ကိုသုံးရာမွာအပြၾကီးမ်ိဳးလည္းမပာုတ္၊အရမ္းစပ္တဲ့အ
ေသးမ်ိဳးေတြလည္းမပာုတ္ပဲ..အေရာင္လွတဲ့ပြရွည္ရွည္အေတာင့္မ်ိဳးကိုေရြး
ခ်ယ္ပါ။

ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္ေတြကို..အညွာၿဖတ္ ၊ ထက္၀က္ပိုင္းၿပီးအစ့မ်ားသန္.စင္
ေအာင္ဖယ္ရွားကာ..ေရေႏြးစိမ္ပါ...။ၿပီးေတာ့ေရညွစ္ထုတ္ပါ..။

နံနံေစ့ႏွင့္ဇီယာေစ့တို.ကိုမီးေအးေအးနဲ.ေလွာ္ပါ။

က်န္အရာမ်ားကို ႏုပ္ႏုပ္စင္းပါ..။

ၾကိတ္စက္ၿဖင့္ညွက္ေနေအာင္ၾကိတ္( သို.) ငရုတ္ဆုံမွာညွက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ..။

photo...google search
ထိုင္းပာင္းပြဲခ်က္နည္းေတြမွာအမ်ားဆုံးအသုံးၿပဳရတဲ့အနီေရာင္ပာင္းအႏွစ္
ကိုေဖာ္ၿပေပးလိုက္ပါတယ္..။တစ္ခါတရံမွ..စားသုံးခ်င္တယ္ဆိုရင္လည္း..
Ready to Use အထုပ္ငယ္ေလးမ်ားကို စူပါမားကတ္မ်ားမွာလြယ္လင့္တကူ
၀ယ္ယူရရိွႏိူင္ပါတယ္...။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

ေအးခ်မ္းမြန္ Credit To > Mandalay Media Grouphttps://www.facebook.com/excellencemedia

Post a Comment

 
Top