22/10/2013
ပဲေစာင္းလ်ာသီးကိုပူၿပီးစြတ္စိုတဲ့နုိုင္ငံေတြမွာအေတြ႕မ်ားပါတယ္။ေယဘုယ်
အားၿဖင့္ႏြယ္ပင္တစ္ပင္အေနနဲ႕ေပါက္ေရာက္တဲ့ပဲေစာင္းလ်ားပင္ဟာပ်မ္း
မွ်အားၿဖင့္3-4မီတာေလာက္ၿမင့္ပါတယ္။ပဲေစာင္းလ်ားပင္ရဲ႕အၿမစ္ဟာအာ
လူးနဲ႕ဆင္တူၿပီးအာလူးထက္ပရိုတင္းဓာတ္ပါ၀င္မွဳပိုမ်ားပါတယ္။
ဗီတာမင္နဲ႕သတၱဳဓာတ္ပါ၀င္မွဳ
ပဲေစာင္းလ်ားသီးမွာဗီတာမင္ ေအ၊ဗီတာမင္စီ၊ကယ္လစီယမ္၊သံဓာတ္နဲ႕တစ္
ၿခားဗီတာမင္ဓာတ္ေတြပါ၀င္ပါတယ္။ဒါ့အၿပင္အင္ဇိုင္းေတြလဲပါ၀င္ပါတယ္။
အရိုးစနစ္က်န္းမာေစၿခင္း
ပဲေစာင္းလ်ားသီးမွာကယ္လစီယမ္ပါ၀င္မွဳမ်ားတဲ့အတြက္လူေတြရဲ႕အရိုးစ
နစ္အတြက္အလြန္အက်ိဳးၿပဳပါတယ္။ပဲေစာင္းလ်ားသီးမွာပါ၀င္တဲ့ကယ္လ
စီယမ္ဓာတ္ဟာအရိုးစနစ္ကိုတည္ေဆာက္ေပးၿပီးေရာဂါေ၀ဒနာေတြမရ
ေအာင္ကာကြယ္ေပးကာသန္စြမ္းက်န္းမာေစပါတယ္။
ပရိုတင္းပါ၀င္မွဳၿမင့္မားၿခင္း
ပဲေစာင္းလ်ားသီးမွာပရိုတင္းဓာတ္ပါ၀င္မွဳၿမင့္မားတာေၾကာင့္သက္သက္
လြတ္စားသူေတြအတြက္သင့္ေတာ္ပါတယ္။
-ပဲေစာင္းလ်ားသီး၀ယ္တဲ့အခါညွိဳးေနတဲ့အမ်ိဳးအစားမ၀ယ္ပါနဲ႕။ပဲေစာင္းလ်ားသီးမွာအညိဳေရာင္အစက္ေတာင္မပါသင့္ပါဘူး။
-ပဲေစာင္းလ်ားသီး၀ယ္လာၿပီးသိမ္းထားခ်င္ရင္အေကာင္းဆံုးနည္းကပ
လတ္စတစ္အိတ္ထဲထည့္ၿပီးေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထားဖို႕ပဲၿဖစ္ပါတယ္။
ဒါဆိုရင္2-3ရက္ေလာက္အထားခံပါတယ္။
-ပဲေစာင္းလ်ားသီးကိုမခ်က္ခင္ေရေအးနဲ႕ေသခ်ာေဆးေၾကာပါ။
-ပဲေစာင္းလ်ားသီးကိုပရိုတင္းဓာတ္အားၿဖည့္တဲ့အေနနဲ႕စားနိုုင္ပါတယ္။
ၾကယ္စင္
By_Good Health
ေအးခ်မ္းမြန္ Credit To > Myanma Light
Post a Comment