0
This & That
...........................
ေရေႏြးစိမ္တဲ့ တန္ဖိုး
............................
လတ္ဆတ္တဲ့ အသီးအရြက္ေတြရဲ႕ သက္တမ္းပိုၾကာၾကာခံေအာင္
လုပ္ႏိုင္တဲ့ နည္းလမ္းတစ္ခုကို ေတြ႕ထားၿပီလို႔ အစာအာဟာရ
သိပၸံပညာရွင္ေတြက ထင္ၾကတယ္။ အသီးအရြက္ေတြကို
ေရေႏြးထဲမွာ ႐ုတ္တရက္ စိမ္လိုက္တဲ့နည္းေပါ့။
ေခတ္မီအခ်က္အျပဳတ္ပညာရွင္ (NATHAN MYHRVOLD)
စထူေထာင္ထားတဲ့ အခ်က္အျပဳတ္ ဓာတ္ခြဲခန္းက
သုေတသနပညာရွင္ေတြက ဒီလိုတင္ျပထားတယ္။
အသီးနဲ႔ အရြက္ေတြကို ေရပူထဲမွာ ျမဳပ္ေအာင္ႏွစ္လိုက္တဲ့အခါ
အဲဒီအသီးအရြက္ေတြကို အညိဳေရာင္ေျပာင္းေစတဲ့ ဓာတ္ေငြ႕နဲ႔
အင္ဇိုင္းေတြ (Engymes)အထြက္နည္းသြားတယ္လို႔ဆိုတယ္။
အိုးႀကီးႀကီးတစ္လံုးထဲမွာ (အပူခ်ိန္ ၁၂၂ ံနဲ႔ ၁၃၁ ံ ၾကား) ရွိတဲ့
ပူေႏြးတဲ့ေရကို တည္လုိက္ပါ။ ၿပီးေတာ့ အသီးအရြက္ေတြကို ႏွစ္မိနစ္၊
သံုးမိနစ္ေလာက္ စိမ္လုိက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေရစစ္၊ အေျခာက္ခံၿပီး၊ ခါတိုင္းလုိပဲ
ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထားလိုက္ပါ။ အဲဒီအသီးနဲ႔အရြက္ေတြဟာ
အရသာလည္း ပိုရွိလာလိမ့္မယ္လုိ႔ဆိုတယ္။
ဓာတ္ခဲြခန္းက ဒဗလ်ဴေ၀့ဂစ္ (W. WAYT GIBBS) က
အဲဒီ အသီးအရြက္ေတြ အနည္းငယ္ ပိုကြၽတ္ဆတ္လာတာကို
ေတြ႕ရေၾကာင္းလည္း ေျပာျပပါတယ္။

Ref, food network

ေအးခ်မ္းမြန္ Credit To >FOOD Magazine https://www.facebook.com/excellencemedia

Post a Comment

 
Top