0

ေဂၚရခါးသီးမွာ ပါ၀င္တဲ့ ကစီဓါတ္၊ ဗီတာမင္စီ၊ ဗီတာမင္ဘီနဲ့ အမိုင္နိုအက္ဆစ္ဓါတ္တိုု့ဟာ လူသားတို့း၏က်န္းမာေရးကို ေကာင္းစြာ အေထာက္အကူ ေပးႏိုင္ပါတယ္။
(၁) ေဂၚရခါးသီးမွာ အမွ်င္ဓါတ္မ်ား ပါ၀င္မွဳျမင့္မားျခင္းေၾကာင့္ အူႏွင့္သက္ဆိုင္ေသာ လမ္းေၾကာင္းမ်ားကို သန္မာေစျပီး ၀မ္းကို မွန္ေစပါတယ္။
(၂) ဓါတ္တိုးဆန့္က်င္ဓါတ္မ်ား ပါ၀င္ျခင္းေၾကာင့္ ကင္ဆာေရာဂါအပါအ၀င္ လူကို အိုမင္းရင့္ေရာ္ေစတတ္ေသာအရာမ်ားကိုလည္း တားဆီးေပးပါတယ္။
(၃) အရိုးပါးေရာဂါ၊ အယ္လ္ဇိုင္းမားေရာဂါ စိတ္က်လြယ္ေရာဂါတုိ့ကိုလည္း တားဆီးေပးပါတယ္။
(၄) မဂၢနီစီယမ္ဓါတ္ ပါ၀င္ျခင္းေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္၏ ၾကြက္သားမ်ားကို သန္မာေစျပီး ခြန္အားကိုလည္း တုိးေစပါတယ္။ အေမာကိုလည္း ခံႏိုင္ေစပါတယ္။
(၅) ေဖာလစ္ဓါတ္ပါ၀င္မွုေၾကာင့္ ေသြးကိုလည္း သန့္စင္ေစျပီး ကိုယ္၀န္ေဆာင္မိခင္မ်ား စားသံုးလွ်င္ ကေလးေမြးသည့္အခါ နာက်င္မွဳမရွိပဲ လြယ္ကူသက္သာေစပါတယ္။
(၆) မဂၢနိစ္ဓါတ္ႏွင့္ပရိုတင္းဓါတ္တို့ပါ၀င္မွဳေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ လိုအပ္ေသာ အာဟာရကိုလည္း ျဖည့္စြမ္းေပးႏိုင္ပါတယ္။
(၇) ဇင့္ဓါတ္ပါ၀င္မွဳေၾကာင့္ မ်က္ႏွာေပၚအဆီျပန္ျခင္း၊ ၀က္ျခံေပါက္ျခင္း စသသည့္ အေရျပားဆိုင္ရာေရာဂါ တုိ့ကိုလည္း တားဆီးေပးပါတယ္။
(၈) ေဂၚရခါးသီးသာမက ေဂၚရခါးညြန့္၊ ေဂၚရခါးရြက္တို့ကိုလည္း မၾကာခဏ ဟင္းခ်က္စားျခင္း၊ အေျခာက္လန္းထား၍ ေရေႏြးခတ္ေသာက္ျခင္းျဖင့္ ေသြးတိုးေရာဂါမ်ားတို တားဆီးေပးျခင္း၊ ေက်ာက္ကပ္ကို အားေကာင္းေစျပီး ဆီးရႊင္ျခင္း၊ ဆီးေက်ာက္တည္ျခင္းကို တားဆီးျခင္း စသည့္ေကာင္းက်ိဳးမ်ားကို ရရွိေစပါသည္။
ေငြကုန္သက္သာျပီး အစာလည္းေဆး ေဆးလည္းအစာျဖစ္ေစမည့္ ေဂၚရခါးသီးကို ဟင္းခ်က္စားျခင္းျဖင့္ က်န္းမာစြာ အသက္ရွည္ႏုိင္ၾကပါေစ။


Credit to ေစာႏြဲ့ေနဆုိင္(တိုင္းခမ္းတီ)

Post a Comment

Emoticon
:) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.

 
Top