တိုင္းရင္းေဆးဆရာမ တစ္ေယာက္စီက ရထားတဲ့နည္းပါ။
ကၽြန္မတို႔ ဗမာေတြကို ရွားေစာင္းလက္ပတ္ ေကာင္းေၾကာင္း အထူးေျပာေနဖို႔ မလိုပါ။ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား သိျပီးသားျဖစ္ပါလိမ့္မယ္။ ရွားေစာင္းလက္ပတ္ ဟာ အူမၾကီးကို သန္႔စင္ေပးရာမွာ အလြန္ အစြမ္းထက္တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ ခ်က္ေဆးလို႔ ေခၚတဲ့ ရွားေစာင္းလက္ပတ္ယို ကို စားျခင္းအားျဖင့္ ဆီး၊ ဝမ္း၊ ေလ မွန္ျပီး အသားအေရ စိုေျပလာပါလိမ့္မယ္။
ပါဝင္သည့္ ပစၥည္းမ်ား
ရွားေစာင္းလက္ပတ္အႏွစ္ - ၁ ပိႆာ
ထညက္ - ၄၀ သား
မန္က်ည္းမွည့္ - ၁၀ သား
ႏွမ္းဆီ - ၂၅ က်ပ္သား
ေထာပတ္ - ၁၀ သား
ပ်ားရည္ - ၁၀ သား
စမံုမ်ိဳး၅ပါး - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
ရွားေစာင္းလက္ပတ္ကို အႏွစ္ နဲ႔ဘဲခ်က္ရင္ ဂ်ယ္လီေလးလို ျဖစ္သြားတယ္။ ေရာင္းတမ္းအတြက္ဆိုရင္ေတာ့ အႏွစ္နဲ႔ဘဲခ်က္ရင္ မကိုက္တဲ့အတြက္ အခြံပါ ထည့္ခ်က္ၾကပါတယ္။
ခ်က္နည္း
ရွားေစာင္းလက္ပတ္ရဲ႔ ေဘးႏွစ္ဘက္က ဆူးေတြကို အရင္ဓားေလးနဲ႔ ျဖတ္ရမယ္။ ျပီးရင္ တစ္ရက္ေလာက္ ေထာင္ထားျပီး ထြက္လာတဲ့ အဝါရည္ေတြကို ဖယ္ပစ္ရမယ္ (အဲဒီ အဝါရည္ေတြက ဝမ္းေလွ်ာတတ္ပါတယ္)။ ျပီးရင္ အခြံတျခမ္းကို ဓားနဲ႔ လွီးဖယ္ျပီး အႏွစ္ကို ဇြန္း (သို႔) ဓားနဲ႔ ျခစ္ခ်ပါ။ ျပီးရင္ အဲဒီ အႏွစ္ေတြကို အရည္က်ိဳရမယ္။ အရည္ေတြ အမ်ားၾကီးထြက္လာမွာ ျဖစ္ျပီး အဲဒီအရည္ တဝက္ေလာက္ဘဲ က်န္သည္အထိ အခ်ိန္အေတာ္ၾကာ က်ိဳရပါမယ္။
ထညက္ကိုလည္း သတ္သတ္ အရည္က်ိဳရမယ္။ ထညက္က်ိဳရင္ ေရမထည့္ဘဲ ခုနက ရွားေစာင္လက္ပတ္က ထြက္လာတဲ့ အရည္ကို ထည့္ျပီးက်ိဳေပးပါ ။ ႏို႔မို႔ အရည္ေတြအမ်ားၾကီးကို ခမ္းေအာင္ အၾကာၾကီးေစာင့္ရလို႔ပါ။ ထညက္ရည္မွာ ပါလာတဲ့ အနယ္ေတြကို ေကာ္ဖီဇစ္နဲ႔ စစ္ရမယ္။
ျပီးရင္ ခုန က ရွားေစာင္းလက္ပတ္ထဲကို ထညက္ရည္ေတြထည့္ျပီး ဆက္က်ိဳရမယ္။
နည္းနည္းေနရင္ ႏွမ္းဆီေလးစထည့္ျပီး ေမႊပါ။
မန္က်ည္းမွည့္ကိုလည္း ရွားေစာင္းလက္ပတ္ရည္ေလးနဲ႔ အရည္ေဖ်ာ္၊ ေကာ္ဖီဇစ္နဲ႔စစ္၊ ျပီးရင္ ခုနက ၾကိဳေနတဲ့ထဲထည့္။ ဆက္ေမႊ ရပါမယ္။
ေရခမ္းစျပဳလာရင္ ပ်ားရည္ထည့္။ ေထာပတ္ထည့္ျပီး ဆက္ေမႊပါ။ အဲဒါေတြက အိုးမကပ္ေအာင္ လုပ္ေပးပါတယ္။
စမံုမ်ိဳးငါးပါးကိုလည္း ေထာင္းထည့္ျပီး ဆက္ ေမႊပါ။ မီးမျပင္းပါေစနဲ႔ အိုးကပ္မွာ စိုးလို႔ပါ။ ေရက်န္ရင္ မႈိတက္တတ္တဲ့အတြက္ ေရခမ္းသည္ထိ ေမႊေပးပါ။
ဂ်ယ္လီေလးလို အထူးပင္ စားေကာင္းပါတယ္။
ေအးခ်မ္းမြန္ Credit To > ျမန္မာတိုင္းရင္းေဆး
Post a Comment