0


အဆင့္ျမင့္ သန္႔စင္ထုတ္လုပ္ထားတဲ့ အျဖဴေရာင္သၾကားေတြဟာ ကမာၻမွာ က်န္းမာေရးအတြက္ အဆုိးဆုံး အစားအစာ မဟုတ္ေသးပါဘူး။ အဲ့ဒီထက္ ဆိုးတာက ပဲပုပ္ပဲဆီ (soybean oil) ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ဒီအရာက က်န္းမာေရးနဲ႔ ကုိက္ညီမႈ လုံးဝမရိွေၾကာင္း သုေတသနျပဳခ်က္တစ္ခုက သက္ေသျပခဲ့ပါတယ္။

သိပၸံပညာရွင္မ်ားက ၾကြက္တစ္အုပ္စုကို စားအုန္းဆီေကြ်းျပီး တျခားအုပ္စုတစ္ခုကိုေတာ့ ပဲပုပ္ပဲဆီ (soy bean oil) ေပးခဲ့ပါတယ္။ အဲဒီအစားအစာမ်ားအျပင္ ၾကြက္မ်ားက အဆီဓာတ္ၾကြယ္ဝျပီး သစ္သီးသၾကားပါထည့္ထားတဲ့ အထူးအစားအစာမ်ား ရရိွခဲ့ၾကတယ္။

ပဲပုပ္ပဲဆီ (soybean oil) ကိုသာ စားတဲ့ၾကြက္မ်ားဟာ စားအုန္းဆီ စားတဲ့ၾကြက္အုပ္စုထက္ ခႏၶာကုိယ္အေလးခ်ိန္ ၉% ပိုမ်ားၾကတယ္။ ျပီးေတာ့ သူတုိ႔မွာ အသည္းအဆီပုိမ်ားျပီး (insulin) သၾကားဓာတ္ေသြးထဲ ဝင္မႈကို ထိန္းေပးတဲ့ျဒပ္ခုခံအား ျဖစ္ေပၚေစခဲ့ေၾကာင္း သက္ေသျပခဲ့ပါတယ္။

တျခားတစ္ဖက္မွာ စားအုန္းဆီကုိ က်န္းမာေရးအတြက္ အေကာင္းဆုံးအစားအစာမ်ားအနက္ တစ္ခုအျဖစ္ သတ္မွတ္ထားပါတယ္။ သုိ႔ေပမယ့္ ေစ်းႏႈန္းျမင့္မားမႈေၾကာင့္ အမ်ားစု ဝယ္မစားႏုိင္ၾကပါဘူး။

Ref: timefornaturalhealthcare
http://www.trend.com.mm/2015/09/21/health-7701

Post a Comment

 
Top