0


Saturday, December 07, 2013

အသင့္စား ေခါက္ဆြဲေျခာက္ ထုတ္မ်ားတြင္္ လူ႔က်န္းမာေရး အတြက္ အက်ဳိးရွိသည့္ အမွ်င္ဓါတ္၊ ဗီတာမင္ဓါတ္ႏွင့္ သတၱဳဓါတ္မ်ား မပါ၀င္ သေလာက္ နည္းပါးၿပီး အႏၱရာယ္ ေပးႏိုင္ေသာ သၾကားဓါတ္၊ အခ်ဳိမႈန္႕ဓါတ္ႏွင့္ ဆိုဒီယမ္ ဓါတ္မ်ား ပါ၀င္မႈႏႈန္း ျမင္႔မားသည္႔အတြက္ ေရရွည္ စားသံုးပါက အ၀လြန္ေရာဂါ ရရွိႏိုင္သည့္ အျပင္ က်န္းမာေရးအား အလြန္ ထိခိုက္ႏိုင္သည္ဟု အေထြေထြ ေရာဂါကု ဆရာ၀န္ ေဒါက္တာ ျမင့္ဦးက ဆိုသည္။

"လူတစ္ေယာက္ အတြက္ ေန႕စဥ္ပုံမွန္စားသုံးတဲ့ အစားစာထဲမွာ ပရုိတိန္း(၂၃)၊အဆီ(၂၈) ၊ ကာဗိုဟိုက္ၿဒိတ္(၅၅) ရာခိုင္ႏႈန္း ပါ၀င္ေနဖို႕ လိုအပ္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ေခါက္ဆြဲ ေျခာက္မွာ ၉။ ၃၆။ ၅၅ ျဖစ္ေနတဲ့အတြက္ ပရုိတိန္းဓါတ္က နည္းၿပီး ကာဗိုဟိုက္ၿဒိတ္နဲ႕ အဆီေတြ မ်ားလြန္း ေနပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ဟာ Junk Food လို႕ ေခၚတဲ့ အစားအစာ အမ်ဳိးအစားထဲမွာ ပါ၀င္ေနတဲ့ အတြက္ က်န္းမာေရးနဲ႕မညီညြတ္ပါဘူး အခ်ိန္မရလို႔ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ကုိ ေရေႏြးထဲမွာ ၃ မိနစ္စိမ္ၿပိး စားသုံး ရေတာ့မယ့္ ဆိုရင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊ အသား၊ ငါး တစ္ခုခုနဲ႕ ေရာေႏွာ စားသုံးဖို႕ အၾကံျပဳလိုပါတယ္ "ဟု အေထြေထြ ေရာဂါကု ဆရာ၀န္ ေဒါက္တာ ျမင့္ဦးက ေျပာသည္။

လူတစ္ေယာက္ အတြက္ ဆုိဒီယမ္ဓါတ္ တစ္ေန႕တာ လိုအပ္ခ်က္မွာ ၁၅၀၀ မီလီဂရမ္သာ ရွိေၾကာင္းႏွင့္ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ တစ္ထုတ္တြင္ ဆိုဒီယမ္ဓါတ္ ၂၇၀၀ အထိ ပါ၀င္ ေနေသာေၾကာင့္ ေရရွည္ စားသုံးပါက အ၀လြန္ ေရာဂါ စြဲကပ္ႏိုင္သည့္ အျပင္ ေသြးတိုးေရာဂါ၊ ႏွလုံးေရာဂါႏွင့္ ေက်ာက္ကပ္ ေ၀ဒနာရွင္မ်ား စားသုံးရန္ မသင့္ေလ်ာ္ဟု ၎က ဆက္ေျပာသည္။

"အသင့္စား အစားအစာေတြက ၾကာရွည္ခံေအာင္ ဓာတု ပစၥည္းေတြနဲ႔ လုပ္ထားတဲ့အတြက္ က်န္းမာေရး အတြက္ မေကာင္းဘူး ဆိုတာေတာ့ သိတယ္ ဒါေပမယ့္ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ စားရတာက အခ်ိန္ကုန္လည္း သက္သာတယ္ ေငြကုန္လည္း သက္သာတယ္ ညဘက္ အိမ္ျပန္ေရာက္ရင္ လြယ္လြယ္ကူကူ ေခါက္ဆြဲပဲ ျပဳတ္စားလိုက္တာ မ်ားတယ္ ေခါက္ဆြဲဲျပဳတ္ စားတာမ်ားရင္ ဆံပင္ ကြ်တ္တယ္လို႔ေတာ့ ၾကားဘူးတယ္" ဟု စမ္းေခ်ာင္း ၿမိဳ႕နယ္ေန လူငယ္ တစ္ဦးက ေျပာသည္။

အသင့္စား ေခါက္ဆြဲေျခာက္ မ်ားကို ဂ်ပန္ႏိုင္ငံတြင္ အဓိက ေခါက္ဆြဲေျခာက္ ထုတ္လုပ္သည့္ Nissin Foods ကုမၸဏီ တည္ေထာင္သူ မိုမိုဖူကူအန္တိုက ၁၉၅၈ ခုႏွစ္တြင္ တီထြင္ခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။

၂၀၁၂ ခုႏွစ္တြင္ ကမာၻတစ္၀န္း ေခါက္ဆြဲေျခာက္ထုတ္ ေရာင္းအားမွာ ၁၀၁ ဒသမ ၄ ဘီလ်ံရွိေၾကာင္း ဂ်ပန္ အေျခစိုက္ ကမာၻ႔ေခါက္ဆြဲေျခာက္ အသင္း World Instant Noodles က ထုတ္ျပန္ ထားသည္။

credit to နွင္းဆီဖူးေလးမ်ား-Love BUDS

ေအးခ်မ္းမြန္ Credit To >ျမ၀တီ < Thankhttps://www.facebook.com/excellencemedia
14

Post a Comment

 
Top